Super Inspirerende Boeken

Boekentip: The Power of Habit van Charles Duhigg

The Power of Habit van Charles Duhigg
Geschreven door Jelle Mostert

In de presentaties die ik geef heb ik het vaak over het hebben van krachtige rituelen. Ik denk dat krachtige rituelen of gewoontes een ondergeschoven kindje zijn als het aankomt op productief werken.

Psychologisch onderzoek heeft laten zien dat 95% van ons menselijk gedrag onbewust plaatsvind. We denken vaak dat we de controle hebben, maar slechts 5% bedenken we dus bewust. In de 95% van ons onderbewuste liggen veel patronen, rituelen of gewoontes vastgelegd. Sommige werken erg goed voor ons en anderen werken ons misschien tegen.

In het dagelijks leven heb je misschien de gewoonte om bij elk geluidje op je telefoon te kijken, continue je email te controleren of belangrijke taken uit te stellen. Hoewel je daar misschien bewust van bent en dit niet wilt, is het vaak lastig om daadwerkelijk een verandering in je leven te maken.

 

The Power of Habit

Enkele maanden geleden kwam ik het boek “The Power of Habit” van Charles Duhigg tegen. In dit boek omschrijft Charles perfect hoe gewoontes werken. Daarnaast geeft hij verschillende voorbeelden op persoonlijk vlak. Hij omschrijft bijvoorbeeld de gewoontes die de legendarische zwemmer Micheal Phelps heeft om de topsporter te zijn die hij is. Maar in het boek worden ook voorbeelden gegeven van bedrijfsgewoontes die o.a. Starbucks groot hebben gemaakt.

Daarnaast heb ik hieronder een video gemaakt waarin ik meer uitleg over het boek en waarom je het zou moeten lezen.

 

The Power of Habit video

 

Wat vind jij van The Power of Habit?

Heb jij het boek al gelezen? Wil je me dan laten weten wat jij ervan vindt en welke resultaten jij erdoor hebt gehaald?

Heb je het boek nog niet gelezen, maar ga je het kopen? Laat me dan weten waarom en uiteraard ben ik benieuwd wat je van het boek vond.

Daarnaast heb je misschien nog andere boekentips voor ondernemers die productiever willen werken. Deel deze dan maak ik er misschien binnenkort een video over.

 

Plaats een reactie