Super Inspirerende Boeken

Boekentip: Getting Things Done van David Allen

Getting Things Done - David Allen
Geschreven door Jelle Mostert

Getting Things Done van David Allen is is een van de meest gebruikte time-management methodes op kantoor om medewerkers productiever te laten werken.

Daarnaast zijn er tegenwoordig vele trainers, coaches en seminar leiders die deze methode bejubelen en hiermee werknemers helpen om productiever te werken.

De Getting Things done methode (GTD) is een methode om allerlei verschillende informatie te ordenen. Door dit te doen krijg je het gevoel meer controle te hebben over je werkdag. Je krijgt niet alleen meer gedaan, je hebt ook nog eens meer rust in je hoofd.

 

Getting Things Done Methode

 

Is de GTD methode een aanrader?

Persoonlijk vind ik de Getting Things Done methode een goede methode, maar ik ben er niet lyrisch over. Het helpt je informatie te structureren en te ordenen, het boek bevat een aantal waardevolle ideeën en inzichten. Tegelijkertijd draaft het boek ook behoorlijk ver door in het structureren van informatie.

Mensen die houden van structuur zullen het boek geweldig vinden, maar er zijn ook mensen die dit “to much” vinden zoals de creatievelingen onder ons. Sommige mensen houden van hun vrijheid en kunnen totaal niet functioneren onder een te “strenge” methode.

Als jij zo iemand bent dan kun je zeker waardevolle inzichten uit dit boek halen. Ik denk alleen dat het toepassen van de complete methode juist averechts voor je kan werken.

Conclusie, de Getting Things Done Methode van David Allen is een perfect boek wanneer je jouw werkdag beter wilt ordenen en structureren. Het is behoorlijk veel gericht op de linker hersenhelft. Ben jij een persoon die dit zoekt, perfect! Ben jij meer een type dat houd van je vrijheid en niet houd van teveel structuur. Dan is het nog steeds een aanrader, maar haal eruit wat bij je past.

 

Plaats een reactie