Super Productief

Ik Heb De Neiging Afleidingen Te Zoeken Als Ik Vastloop

Afleidingen
Geschreven door Jelle Mostert

Heidi stuurde me een bericht via Facebook.

“Ik kan mezelf prima aan het werk zetten. Echter zodra ik iets even niet weet/een klein beetje vastloop, heb ik de neiging afleiding te zoeken. De uitdaging is dus om aan het werk te blijven bij nadenkmomentjes en minder te facebook etc.”

Zowel interne als externe afleidingen zijn voor veel mensen een probleem, omdat ze stiekem veel van je kostbare tijd afsnoepen. In de onderstaande video geef ik een antwoord op je vraag van Heidi en leg ik meer uit hoe je dit tegen kunt gaan.

 

Afleidingen als je vastloopt

 

Onderzoekers hebben aangetoond dat wij elke 7 minuten worden afgeleid. Schokkend daarbij is dat het ons 21 minuten kost om, na deze afleiding, de taak weer op te pakken en in de flow te komen. Als je dus even niet uitkijkt wordt je binnen die 21 minuten dus alweer 3x afgeleid.

Daarom raad ik je aan om te gaan werken met de pomodoro techniek. Zet een timer voor 50 minuten en train jezelf om binnen die 50 minuten aan slechts één specifieke taak te werken. Zet je mobieltje uit, zet je internet uit (als het kan) en laat je door niemand storen.

Wanneer je interne afleidingen (bijvoorbeeld gedachtes) of externe afleidingen (bijvoorbeeld iemand vraagt iets aan je) hebt, kun je gewoon doorwerken, want dat heb je immers met jezelf afgesproken.

Daarnaast raad ik je aan speciale power muziek te luisteren, zodat je extra gemakkelijk in de flow terecht komt. Veel succes!

 

Plaats een reactie