Super Productief

Doe Jij Deze Cruciale Voorbereiding Van Je Dag?

Voorbereiding van je dag
Geschreven door Jelle Mostert

Wanneer je productief wilt werken is het belangrijk om een goede basis van de dag neer te zetten. Er zijn een aantal dingen cruciaal om te doen, zodat je de rest van de dag vol energie en plezier kunt werken.

Je kunt dit wel vergelijken met de fundering van een huis. Zet je geen goede fundering neer, dan is de kans groot dat het huis binnen no-time instort bij de eerste storm. Bouw je daarentegen een goede fundering, dan is je huis bestand tegen harde stormen.

Net als de fundering van je huis is het belangrijk om zelf dagelijks een fundering voor jezelf te maken, zodat jij tijdens je werkdag niet wordt weggeblazen door allerlei uitdagingen.

 

Sla deze cruciale dingen niet over

 

Bouwen aan je fundering

Het type fundering dat je wilt bouwen hangt uiteraard af van het type huis dat je wilt neerzetten.

Wil je een klein hutje bouwen, dan wil je deze misschien bouwen op goede kleigrond. Maar wil je een grote villa bouwen, dan moet je flink wat heipalen gaan slaan als fundering.

Kortom, deze fundering is voor iedereen anders, afhankelijk van het huis dat je erop wilt bouwen.

Tegelijkertijd zijn er drie onderdelen die noodzakelijk zijn om een goede fundering neer te zetten, namelijk: een planning maken, sporten en je lichaam voeden.

Een planning maken

Maak voordat je gaat slapen een planning voor de dag van morgen. Zo ga je ’s ochtends direct productief aan de slag en ben je klaar om te gaan, zonder dat je lang hoeft na te denken over de taken die je vandaag gaat uitvoeren.

Sporten

Sporten is de meest onderschatte activiteit die je dagelijks kunt doen om de rest van de dag productief te zijn. Barack Obama sport iedere ochtend 45 minuten om de rest van zijn dag helder en scherp te zijn.

Je lichaam voeden

Zonder goede voeding kun je niet het optimale uit je lichaam halen. Je hebt voldoende vitaminen, mineralen, etc nodig om je lichaam en hersenen optimaal te laten functioneren. Drink dus eens een heerlijke groene smoothie in plaats van die bruine boterham.

Jouw fundering?

Wat voor soort huis wil jij bouwen en welke fundering past hier bij? Met andere woorden, wat doe jij ’s ochtends om een goede fundering neer te zetten voor de rest van de dag? Sport je dagelijks? Eet je gezond?

Als je dit een leuk artikel vond, dan lijkt het me leuk hieronder je reactie te lezen!

Plaats een reactie