Super Productief

De Hard Werken Paradox

Paradox
Geschreven door Jelle Mostert

Misschien ben jij een zelfstandig ondernemer of freelancer en ben je super druk. Je hebt allerlei taken te doen, projecten af te ronden en je hebt geen tijd om stil te zitten.

Maar terwijl jij jezelf drie slagen in de rondte werkt om je taken af te krijgen neem je niet de tijd om vanaf een afstandje naar je onderneming te kijken. En juist een helicopterview is essentieel wanneer jij naar het volgende niveau in je onderneming wilt gaan. Terwijl je namelijk in helicopterview bent kun je veel beter zien wat werkt en wat niet werkt, maar je moet hier tijd voor vrijmaken. Je kunt niet in helicopterview zijn en tegelijkertijd super druk aan het werk zijn.

Het is namelijk onmogelijk om tegelijkertijd hard in je onderneming te werken én strategische beslissingen kunt maken om jouw onderneming groter te laten groeien. Hard werken is dus niet de oplossing om je taken en activiteiten af te ronden.

 

Hard werken paradox

 

Strategische beslissingen

Het is dus essentieel om tijd vrij te maken voor het nemen van strategische beslissingen. Plan bijvoorbeeld elke week vaste tijd in wanneer je dit wilt doen.

Een perfect tijdstip om dit te doen is bijvoorbeeld op zaterdag of zondag. In het weekend kan je de wekelijkse taken vaak iets beter loslaten. Maar misschien heb je hier meer tijd voor nodig en wordt het tijd om eens een vakantie te boeken, zodat je hier de tijd voor kunt nemen.

Ga dus binnen je werkweek tijd vrijmaken om strategische beslissingen te nemen zodat jouw onderneming sneller kan groeien. Zorg dat je een helicopterview krijgt van je onderneming. Kijk wat werkt en doe daar meer van. Bekijk ook wat niet werkt en stop met die activiteiten.

 

Plaats een reactie