Super Productief

Discipline: hoe doe je die dingen die je zegt te gaan doen?

Discipline
Geschreven door Jelle Mostert

Claire stuurde mij de volgende vraag:

“Ik weet niet welke video’s je allemaal al gemaakt hebt, maar ik vind het fenomeen discipline nog steeds heel interessant: wat zorgt er nou voor dat de een makkelijker lijkt om te gaan met taken om te doen dan een ander?”

De ene persoon vindt het gemakkelijk om discipline te hebben, terwijl de ander er continu tegenaan loopt. Waarom kan de ene persoon bijvoorbeeld zijn of haar goede voornemens volhouden? Terwijl de andere persoon er al na een aantal dagen mee stopt?

Voordat we die vraag kunnen beantwoorden moeten we eerst bepalen wat discipline nu eigenlijk is. Wat betekent discipline voor jou?

 

Hoe krijg je meer discipline?

 

Wat is discipline?

Ik geloof dat discipline een afspraak met jezelf is. Je spreekt dan met jezelf af dat je een specifiek commitment of doel aangaat. Je wilt bijvoorbeeld minimaal 1x per week sporten om op die manier gezonder te worden.

Maar voordat je tegen jezelf kunt zeggen of je discipline hebt of niet is het dus belangrijk dat jij exact voor jezelf weet welke afspraken je met jezelf maakt.

Het is gemakkelijk om te zeggen: “vanaf nu ga ik gezonder leven“. Maar wat betekent dat precies voor jou? Hoe ziet dat er precies uit?

Op het moment dat je dat exact weet kun je jezelf hieraan gaan houden en kun je jouw discipline testen.

Daarnaast zijn er uiteraard vele verschillende trucjes om meer discipline te krijgen. De meest krachtige verklap ik in de video.

Plaats een reactie