Super Productief

Doe Dit Nooit Als Je ’s Ochtends Productief Wilt Werken!

Doe dit nooit 's ochtends als je productief wilt werken
Geschreven door Jelle Mostert

Een goed begin is het halve werk. Start daarom je ochtend nooit in reactieve modus. Het is zo makkelijk om tijdens je dag verdwaald te raken op het internet. Je checkt bijvoorbeeld je email, klikt een link en voor je het weet ben je twee uur verder.

Daarom werkt het totaal niet productief om in deze reactieve modus te starten. Je bent dan namelijk alleen maar aan het reageren op andere mensen, terwijl je niet aan de dingen toekomt die voor jou belangrijk zijn.

Start daarom ’s ochtends met werken in de actieve modus, zodat je actief jouw belangrijke taken gaat uitvoeren.

Bekijk die onderstaande video om te ontdekken hoe je dat kunt doen.

 

 

Actieve vs. Reactieve modus

Als je ’s ochtends productief wilt werken is het belangrijk in de actieve modus te stappen en taken te doen die jij belangrijk vindt.

Het is erg makkelijk om je email te lezen en direct op mensen te reageren, maar voor je het weet is je halve dag voorbij. Gebruik daarom de pomodoro techniek aan het begin van je dag zodat je veel gedaan krijgt.

Plan bijvoorbeeld twee blokken van één uur in van 9:00 – 11:00 uur. Werk in deze twee blokken aan je meest belangrijke taken zonder enige afleiding. Je zult verbaasd zijn hoeveel je gedaan krijgt!

 

Plaats een reactie