Super Productief

Het Effect Van Slapen Op Je Productiviteit

Slapen productiviteit
Geschreven door Jelle Mostert

Slapen heeft een groot effect op je productiviteit, wist je dat?

Misschien luister je wel eens naar die motivatie sprekers uit Amerika die vertellen dat je slaap moet inleveren om succesvol te zijn.

Je moet 1,2,3,4 uur per nacht inleveren om tijd te jouw dromen werkelijkheid te laten worden. Om te strijden en jouw doelen te behalen, zodat je zo snel mogelijk een succes wordt.

Maar is dit echt waar? Kun je dagelijks productief zijn als je slechts een paar uurtjes slaap? Of is dit alleen iets voor de korte termijn?

In de onderstaande video bespreek ik mijn ervaring gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek.

 

Slapen en productief zijn

 

Productiever door te slapen

Hoewel de motivatie filmpjes me vaak nieuwe hoop en inspiratie geven ben ik het met één ding niet eens. Minder slapen maakt je niet meer succesvol!

Misschien werkt het voor deze mensen of voor anderen, maar voor mij werkt het totaal niet.

Wanneer ik een aantal dagen of weken slaap tekort kom door slechts 5-6 uurtjes te slapen ontstaan er problemen.

Ik hou ervan om overdag productief te zijn, maar wanneer ik na 5-6 uurtjes slaap wakker word is mijn productiviteit ver te zoeken.

Mijn ochtendritueel voer ik minder vaak uit, ik heb het gevoel dat ik nog moe ben, ik ben minder scherp, ik kan me niet concentreren, etc.

Kortom, volgens mij zijn er vele redenen om juist genoeg slaap te pakken. Hierdoor kunnen we als mensen juist productiever zijn op de momenten dat we wakker zijn!

Verwar druk zijn en veel tijd besteden aan je taken niet met productief werken. Ik ken mensen die keihard werken en altijd druk zijn, maar geen resultaten boeken. Wees alsjeblieft niet de volgende.

 

Plaats een reactie