Super Productief

Ik durf geen actie te ondernemen

Durf geen actie te ondernemen
Geschreven door Jelle Mostert

Onlangs kreeg ik de opmerking van iemand die zei dat hij geen actie durft te ondernemen tijdens zijn werkdag. Deze opmerking vond ik nogal opmerkelijk, want “geen actie durven” lijkt me niet de beste manier om een succesvolle onderneming te runnen.

Als mede-ondernemer en mens snap ik goed dat er bepaalde dingen in je leven dingen buiten je comfort zone liggen. Maar wanneer je geen actie durft te ondernemen zit er volgens mij iets goed fout.

 

Actie durven ondernemen

Ga actie ondernemen

Stop er als eerste mee te zeggen dat je iets niet durft. Als je dit namelijk hard hardop tegen jezelf uitspreekt is de kans vele malen groter dat je die taken daadwerkelijk nooit gaat doen.

Zeg daarentegen tegen jezelf: “ik vind dit spannend, maar ik doe het alsnog omdat ik mijn droom of doel wil bereiken”.

Ten tweede is de kans groot dat je droom niet groot genoeg is wanneer je “spannende taken” niet uitvoert. Als je iets namelijk enorm graag wilt bereiken, dan maakt het toch niet uit wat je hiervoor moet doen?

Maar wanneer je jouw droom niet goed weet OF je werkt helemaal niet aan je droom, dan snap ik dat je deze taken helemaal niet wilt uitvoeren. Er is dan namelijk geen achterliggend belang om die taak uit te voeren en daarom stel je ze uit.

Zorg dus eerst dat je weet wat jouw dromen zijn, dan is de kans groot dat je veel vaker buiten je comfort zone stapt.

Plaats een reactie