Super Productief

Geen Tijd Om Die Cursus Te Doen?

Geen tijd voor cursus
Geschreven door Jelle Mostert

Als ondernemers zijn we altijd druk, er moeten ontzettend veel dingen gedaan en geregeld worden.

We maken ons misschien druk om de vele verschillende keuzes die we dagelijks moeten maken.

En dan is er nog die cursus waardoor je slimmer leert ondernemen. “Nee, daar heb ik echt geen tijd voor!”

Is dit nu echt de slimste keuze?

Doordat je continu druk aan het werk bent heb je misschien totaal niet door dat je niet productief aan het werk bent. Heb je weleens nagedacht over het verschil tussen druk zijn en productief werken?

Mocht je nooit geleerd hebben hoe je productief kunt werken, dan is het toch te gek voor woorden om dit niet te leren? Dat is hetzelfde als autorijden zonder dat je ooit autorijlessen hebt gehad. Dat werkt toch niet?

Probeer daarom eens wat simpele productiviteit tips uit en test bepaalde principes of ideeën voor jezelf.

Geen tijd voor die cursus?

 

Misschien heb je een website, maar heb je geen verstand van SEO. Of misschien doe je jouw administratie zelf, maar je begrijpt er helemaal niets van.

De beste manier is om deze expertises uit te besteden. Tegelijkertijd begrijp ik ook dat je als startende ondernemer de kosten wilt drukken. Je hebt dan nog maar één oplossing, om het zelf te doen. Maar hoe?

Je bent immers super druk (of zo voel je het) en hierdoor heb je echt geen tijd om bijvoorbeeld een cursus te volgen. Een cursus die je helpt om een SEO expert te worden of die je leert hoe je productief je administratie kunt doen.

Denk hier eens over na. Stel, jij spendeert nu 2 uur per week aan je administratie, maar eigenlijk zou je dit makkelijk in 1 uurtjes kunnen. Per jaar spendeer je dus 52 uur teveel tijd aan je administratie. Is het dan toch niet handig om die cursus te doen van 1 of 2 dagen?

Reken uit je tijd! Dit werkt toch veel productiever…

Plaats een reactie