Super Productief

Gelukkiger door je mobiel thuis te laten

Gelukkig door je mobiel thuis te laten
Geschreven door Jelle Mostert

De afgelopen periode realiseerde ik me dat ik er in sommige gesprekken niet helemaal bij ben. Ik connecte niet echt voor de volle 100% met anderen om me heen, terwijl ik dit eigenlijk wel wil.

Ik ben hier over na gaan denken en realiseerde me dat dit kwam door één enkel voorwerp. Juist, mijn mobiele telefoon. Voor veel mensen is het één van onze grootste vrienden, maar voor veel mensen kan het ook een slapende vijand zijn.

In de onderstaande video deel ik je mijn ervaring en ideeën + hoe je hier vandaag direct verandering in kunt brengen.

 

 

Je mobiele telefoon helemaal thuis laten

De mobiele telefoon geeft ons tegenwoordig zo enorm veel afleidingen. Persoonlijk vind ik het erg vervelend wanneer mensen continue naar hun mobieltje grijpen. Je zit midden in een goed gesprek, er trilt of bliept iets, en daar gaat je goede conversatie.

We zijn tegenwoordig zo geconditioneerd om direct naar onze grote vriend te grijpen dat we vaak niet meer doorhebben wat voor effect dit op ons en onze omgeving heeft. We connecten niet echt meer persoonlijk met elkaar, maar via internet. En dat terwijl veel van ons snakken naar echte verbinding.

De afgelopen periode heb ik daarom een aantal malen mijn mobiele telefoon thuis gelaten als ik de deur uit ging. Zo ging ik enkele weken geleden naar de Bagels & Beans in Utrecht (wat een heerlijke tent) samen met mijn vriendin. Ik had mijn mobieltje niet meegenomen en realiseerde me achteraf dat we zoveel leukere en diepgaandere gesprekken hadden. We waren er even helemaal voor elkaar, zonder dat we werden afgeleid of de drang kregen om selfies / foto’s van eten te maken.

Ik hoop je op deze manier te inspireren om dit zelf ook eens te proberen. Vergeet die nep conversaties even, vergeet die selfies, maar maak echt contact met de mensen om je heen.

 

Plaats een reactie