Super Productief

Ik weet niet waar te beginnen!

Waar te beginnen?
Geschreven door Jelle Mostert

De kans is groot dat je een druk leven hebt, dat je een lange to-do lijst hebt en veel afspraken met mensen die je moet nakomen. Je begint aan je werkdag, er ligt een hele lading aan activiteiten klaar om afgerond te worden. Maar waar begin je?

Kiezen met welke activiteiten of taken je begint kan een van de grootste doorbraken zijn in je leven of onderneming. Kies je om te gaan werken aan onbelangrijke taken, dan heb je uiteindelijk een onbelangrijk leven. Je maakt weinig verschil met anderen en je onderneming zal niet echt groeien.

Maar kies je te werken aan belangrijke taken, dan is de kans groot dat je uiteindelijk gigantische resultaten boekt, een groot verschil maakt en succesvol bent.

 

Waar te beginnen?

Hier moet je beginnen

De zin “ik weet niet waar ik moet beginnen” wordt vaak als excuus gebruikt om maar helemaal niets te doen. Daarom is de eerste stap om te kijken of je wel helemaal eerlijk bent naar jezelf.

Weet je echt niet waar je moet starten? Of gebruik je het als excuus om maar helemaal niets te hoeven doen.

Tegelijkertijd zie ik mensen om me heen die weten wat ze willen bereiken en daardoor niet twijfelen over wat de belangrijke taken zijn die je onderneming laten groeien. Op het moment dat je dus duidelijk weet wat je wilt (en hier regelmatig over nadenkt) lijkt het erop alsof de antwoorden vanzelf komen.

Er is dan geen reden om te twijfelen, maar je doet gewoon wat je bedacht hebt te doen.

Zorg er dus eerst voor dat je exact weet wat je wilt, dan komen de antwoorden vaak vanzelf.

Plaats een reactie