Super Productief

Keuzestress? Doe Dit Als Je Geen Keuzes Kunt Maken!

Keuzestress
Geschreven door Jelle Mostert

We moeten als ondernemers dagelijks ontzettend veel keuzes maken. Het kan hierdoor voorkomen dat je misschien wel eens keuzestress hebt.

Het begint al met je kleding, wat moet je aan? Welke kleur past het beste bij mijn logo en website? Kan ik die klant het beste bellen of mailen? Welke woorden kan ik het beste gebruiken in die sales tekst. En zo gaat het maar door.

Mocht je het lastig vinden om keuzes te maken, dan kan dit flink wat stress opleveren. Daarom heb ik een video voor je gemaakt met daarin de beste tip om een keuze te maken!

 

Keuzestress?

 

De beste keuze?

Je kunt het beste een keuze maken door, simpelweg, te kiezen. Dit klinkt misschien een beetje flauw, maar hoe vaak gebeurt het niet dat we de uitkomst van de keuze willen weten?

We zijn continu bezig met het resultaat van de keuze dat we niet kiezen. Wanneer we dit niet doen kan het voor flink wat stress zorgen.

Omdat je, op dit moment, het resultaat van een keuze nooit zal weten kun je er maar op één manier van leren. Namelijk door een keuze te maken en achteraf te zien wat het heeft opgeleverd. We kunnen dus alleen op onze keuze reflecteren en ervan leren, zodat we in de toekomst een betere keuze kunnen maken.

Kies dus gewoon, leer ervan en vervolgens kun je betere keuzes maken. Dat noemen we “ervaring“!

 

Plaats een reactie