Super Productief

Krijg Overzicht Over Je Taken Met De 111 Regel!

Krijg overzicht over je taken met de 111 regel
Geschreven door Jelle Mostert

Wanneer we als mensen productief willen werken is het belangrijk dat we een duidelijk overzicht hebben. Zonder overzicht is het onmogelijk voor onze hersenen om prioriteiten te stellen en gefocust aan een specifieke taak te werken. Maar misschien vind jij het wel een flinke uitdaging om overzicht te creëren. Er zijn hier namelijk zoveel methoden en technieken voor.

Een tijd geleden heb ik al deze methoden en technieken aan de kant gezet en ben ik gaan werken met 1 simpele methode die ik de 111 regel noem. Met de 111 regel krijg super veel helderheid, krijg ik meer gedaan en merk ik dat ik taken veel minder vaak uitstel.

Bekijk onderstaande video om alles over de 111 regel te ontdekken:

 

Video van de 111 Regel

De 111 regel

De afgelopen jaren ben ik veel methodes tegen gekomen die aangeven hoe je het beste een planning kunt maken. Sommigen werkten deels en anderen waren veel te ingewikkeld. Persoonlijk heb ik gemerkt dat een kort en bondig overzicht voor mij het grootste effect heeft. Geen planningen over 6 maanden of 1 jaar, maar veel meer in het nu blijven.

Daarom ben ik gaan werken met de 111 regel en hij werkt als volgt. Maak een planning voor:

  • 1 maand
  • 1 week
  • 1 dag

Meer heb je niet nodig. In de maandplanning plan je grotere projecten die jouw onderneming laten groeien, doelen die je wilt behalen, etc. Deze relatief grote doelen hak je in kleine stukjes en deze plan je van week tot week in. Vervolgens maak je hier gerichte actiestappen van die je voor vandaag of morgen kunt inplannen.

Kortom, wanneer je weet dat je actiepunten voor de komende maand, week en dag zijn geeft dat je hersenen rust. Zelf heb ik gemerkt dat het me minder druk oplevert, meer plezier en ik stel taken veel minder vaak uit. Ik hoop dat jij er ook iets aan hebt. Veel succes ermee!

Plaats een reactie