Super Productief

Meer Ontspannen Tijdens Je Werkdag?

Meer ontspannen tijdens je werkdag
Geschreven door Jelle Mostert

Meer ontspannen tijdens je werkdag, hoe doe je dat? Het lijkt allemaal niet zo eenvoudig om meer te ontspannen. Er zijn namelijk zo enorm veel taken die je vandaag, morgen, deze week en deze maand “moet” afronden. Misschien wil je wel meer ontspannen, maar kun je er de tijd niet voor vrijmaken.

Vaak plannen we ontspannende activiteiten in het weekend of zien we dat weekendje weg of weekje vakantie als ontspanning. Natuurlijk is dat belangrijk, maar waarom zou je vandaag niet ontspannen?

Hieronder deel ik één simpel inzicht waarmee je meer ontspanning in je leven kunt brengen.

 

Meer ontspannen?

 

Meer ontspannen dagen!

Wanneer jij namelijk de afgelopen dagen niet hebt kunnen ontspannen, dan is de kans groot dat je een niet-ontspannen (misschien wel gestrest) leven hebt. Met andere woorden: als de meeste dagen in jouw week ontspannen zijn, dan heb je een ontspannen leven.

Zijn de meeste dagen van jouw week gestrest, dan heb je een gestrest leven.

Dus, hoe ziet jouw week eruit? Heb je ontspannen dagen of ben je vaker gestrest?

Als je echt meer ontspannen wilt werken is het daarom essentieel om vandaar manieren te zoeken om te ontspannen. Als jij vandaag, morgen en overmorgen relaxt bent, dan heb je een ontspannen week. En als je dat kunt volhouden heb je een ontspannen maand, jaar en uiteindelijk een ontspannen leven.

Ontspan dus niet alleen in het weekend en tijdens je vakantie, maar zorg ervoor dat je meer gaat ontspannen tijdens de normale werkdagen. Ga op zoek naar manieren om even te relaxen, pak wat vaker een kopje thee, werk niet door tijdens de lunch en wees eens vaker in het nu.

Grote kans dat je dan heerlijk ontspannen kunt gaan leven!

Plaats een reactie