Super Productief

Meer Werk Gedaan Krijgen In Minder Tijd? Maak Batches!

Meer werk gedaan krijgen in minder tijd? Maak batches!
Geschreven door Jelle Mostert

Wil je meer werk gedaan krijgen in minder tijd? Dan kan het super effectief zijn als je taken die vaak voorkomen slechts regelmatig uitvoert. Het kost namelijk enorm veel tijd wanneer je dezelfde taken continue uitvoert en laat me je een voorbeeld geven.

Door een herhalende taak slechts eenmalig uit te voeren houd je veel tijd over voor andere belangrijke taken. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het maken van batches.

 

Meer gedaan in minder tijd door batches

 

Hoe kan jij batches maken?

Stel, jij hebt een webshop en verkoopt fysieke producten die je opstuurt naar mensen in heel Nederland. Je krijgt dan waarschijnlijk de hele dag door bestellingen binnen. Als je de pakketjes zelf inpakt, dan kan dit je veel tijd kosten. Uit ervaring weet ik dat er mensen zijn die honderden keren per dag controleren of er weer iets verkocht is en dan gaan ze dat pakketje direct inpakken.

Dit is echter killing voor je productiviteit. Misschien denk je dat je het snel even inpakt, maar als je dit de hele dag doet ben je er veel tijd aan kwijt. Ga daarom werken in batches en pak al je pakketjes in één keer in. Dat kost je iets meer tijd, maar vervolgens hoef je er daarna niet meer naar om te kijken. De rest van de dag kun je dan andere belangrijke dingen doen.

Ik hoop dat je iets aan deze tip hebt. Ik ben benieuwd waar jij batches van kunt maken per dag. Is dat het controleren van je email, het inpakken van pakketjes, of iets anders? Deel het gerust in het reactieveld hieronder!

Plaats een reactie