Super Productief

Waarom Je Jouw Mobiele Telefoon Moet Uitzetten!

Mobiele telefoon uitzetten
Geschreven door Jelle Mostert

Je hebt een drukke dag voor de boeg met allerlei belangrijke afspraken en activiteiten die jouw onderneming moeten laten groeien. Je bent net bezig met die belangrijke taak en opeens “bzzz, bzzz“.

Je telefoon trilt en net als de meeste mensen pak je deze direct op om te kijken of de wereld niet vergaat. Daar gaat de aandacht die je voor die belangrijke taak had en voor je het weet zit je in een (vaak) totaal zinloos gesprek op Whatsapp of check je een email die eigenlijk helemaal niet belangrijk is.

Of erger, je wordt gebeld en bent 15-20 minuten aan de lijn met iemand die de regie over jouw leven probeert te nemen.

“Waar was ik ook alweer mee bezig? Oja, die belangrijke taak!”

Het kost weer enige tijd voordat je jezelf op jouw belangrijke taak kunt richten en voor je het weet trilt je telefoon weer…

Herkenbaar?

Onderzoek (van een aantal jaar geleden) heeft aangetoond dat wij elke 7 minuten worden afgeleid. Vervolgens kost het ons 21 minuten om weer in de flow te komen.

Met andere woorden, we zijn nooit echt in de flow aan het werk als we ons continu laten afleiden.

De grootste afleider van deze tijd… de mobiele telefoon!

 

Zet je mobiele telefoon uit!

 

Succesvol ondernemen zonder mobieltje

Je komt er als (succesvol) ondernemer niet onderuit om je mobiele telefoon compleet uit te zetten. Er zijn zo enorm veel mensen die iets van je willen. Als je de hele dag op je telefoon zou reageren kom je totaal niet meer aan werken toe.

Maak er daarom een gewoonte van om je mobieltje NOOIT direct op te pakken als hij afgaat of trilt wanneer je een bericht binnen krijgt. Voor je het weet kijk je continu op je mobieltje en ben je een slechte gewoonte rijker.

Daarnaast kun je het beste je mobiele telefoon zelfs helemaal uit zetten. Spreek een nette voicemail in of laat iemand anders je telefoon op nemen, zodat je zelf belangrijke taken kunt uitvoeren.

Als ondernemers willen we graag de controle over onze dag, over ons leven en over onze tijd. Dat kan tegenwoordig simpelweg niet meer door je mobieltje aan te laten staan.

Zorg er dus voor dat mensen weten dat je schaars bereikbaar bent, tijd is immers iets dat je maar één keer kunt uitgeven. Spendeer het niet aan “nep communicatie” via je mobieltje, maar wees productief en maak een verschil!

 

Plaats een reactie