Super Productief

Mooie Boeken Zijn Zonde Van Je Tijd

Mooi boek
Geschreven door Jelle Mostert

Ben jij een persoon die het heerlijk vindt om mooie boeken te lezen? Ik bedoel niet dat een boek spannend, informatief, emotioneel of ontroerend is, maar dat deze er van de binnenkant en buitenkant mooi uit ziet.

Wanneer jij informatieve boeken leest, lees je deze dan om de informatie er zo snel mogelijk uit te halen om deze direct toe te passen in de praktijk?

Of lees je deze heel voorzichtig, sla je de bladzijden voorzichtig om en schrijf je NOOIT met pen in je boek?

De eerste manier is het meest productief en zal het grootste verschil in je leven maken. Behoor je tot de tweede groep, dan kun je volgens mij beter iets anders gaan doen!

 

Mooie boeken

 

Een boek verslinden

Boeken zijn er niet voor gemaakt om mooi te blijven. Toch kom ik regelmatig mensen in mijn trainingen tegen die een boek heel netjes en mooi willen houden. Ik vraag ze dan waarom dit zo belangrijk is. Waarom wil je jouw boek zo mooi houden terwijl het om de inhoud gaat die erin staat?

Je onthoud de informatie uit een boek namelijk veel beter wanneer je deze onderstreept met pen, markeert of er notities bij schrijft. Het is zonde om een boek te lezen, niets te onderstrepen om vervolgens uren van je waardevolle tijd te besteden om de waardevolle informatie terug te vinden.

Lees jij dus een boek om hem mooi te houden of om jouw leven, en dat van anderen om je heen, beter te maken?

Plaats een reactie