Super Productief

Multitasken is de grootste productiviteit killer!

Multitasken
Geschreven door Jelle Mostert

Multitasken, je doet 101 taken tegelijkertijd en denkt dat je productief aan het werk bent. Je bent met een belangrijke taak bezig, tegelijkertijd gaat de telefoon, er komt een email binnen, je moet een pakje aannemen, etc. 

Tijdens onze werkdagen zijn er vele mensen die je aan je jasje trekken. Het is dan gemakkelijk om vele taken tegelijkertijd uit te voeren. Je hebt dan het idee dat je veel doet, maar aan het einde van de dag heb je het gevoel dat je bijna niets hebt gedaan.

Stop daarom met multitasken! Het is namelijk één van de grootste productiviteit killers!

Multitasken kost enorm veel tijd en hierdoor loop je een aantal stappen achter op je concurrenten. Ontdek meer over multitasken in de onderstaande video…

 

Stop met multitasken

 

Het verkrijgen van focus

Wanneer je wilt stoppen met multitasken is het belangrijk om een laser scherpe focus voor jezelf te creëren. Werk alleen aan de taken die echt belangrijk voor je zijn, die zorgen voor meer omzet, die de relatie met je klanten verbeteren, die je meer vrije tijd geven, etc.

Het is zo makkelijk je aandacht te besteden aan al die kleine dingen. Helaas gaat je onderneming daardoor vaak niet groeien.

Het is daarom essentieel om jezelf in bescherming te nemen en te zorgen dat je geen of weinig afleidingen krijgt. Wanneer je jezelf niet laat afleiden kun je echt aandacht besteden aan jouw “omzet verhogende” taken. Rond deze taken eerst af voordat je aan iets nieuws begint.

Het leuke hiervan is dat deze taken je vaak veel meer energie en inspiratie geven. Start er dus eens mee, ga belangrijke taken afronden en stop met multitasken!

 

Plaats een reactie