Super Productief

Stop met werken in niemandsland

Stop met werken in niemandsland
Geschreven door Jelle Mostert

Niemandsland is een gebied waarin je niet voor 100% aan het werk bent, maar ook niet voor 100% aan het ontspannen bent.

Je kent het misschien wel, je bent aan het werk maar je gedachtes zijn bij je familie, vrienden. Of misschien droom je even weg en zit je voor even op een heerlijk strand zit met een cocktail in je hand.

Of misschien ervaar je het tegenovergestelde. Je bent samen met je familie, vrienden maar je gedachtes zijn bij je werk, omdat je nog zoveel dingen aan je hoofd hebt.

Dit noem ik werken in niemandsland, net als het kleine gebiedje tussen twee verschillende landen. Je bent niet in het ene land, maar ook niet in het andere. Als het ware zit je er tussenin.

Dit is een gebied dat je zoveel mogelijk wilt vermijden, want in niemandsland ben je nooit productief aan het werk.

 

Stop met werken in niemandsland

 

Hoe vermijd je niemandsland?

Je kunt een aantal dingen doen om te voorkomen dat je regelmatig in niemandsland terecht komt.

Als eerste kun je een duidelijke scheiding maken voor werk en privé. Omdat we tegenwoordig onze laptop overal open kunnen klappen, is het makkelijker dan ooit om ons werk naar huis mee te nemen.

Je woonkamer kan tegelijkertijd je kantoor zijn en hierdoor is er een flinterdunne lijn tussen werk en privé.

Door duidelijke werkgebieden te bepalen is het voor jezelf (en je hersenen) ook gemakkelijker om te werken op je werkplek en te ontspannen als je thuis zit in je woonkamer.

Heb je nog geen duidelijke werkplek? Creëer die dan voor jezelf om niet meer continue in niemandsland te werken en daardoor niet productief te zijn. Succes!

 

 

Plaats een reactie