Super Productief

Wat te doen als je taken voor jezelf uitschuift?

Voor jezelf uitschuiven
Geschreven door Jelle Mostert

Misschien ben je iemand die belangrijke taken vaak voor je uitschuift en waarbij uitstelgedrag is eerder normaal dan zeldzaam is.

Deze taken wie je wilt of moet doen komen voortdurend terug op je to-do lijst, op je planning en in je agenda maar je rondt ze maar niet af. Deze taken verschijnen dan, als het ware, als een muur voor je waar je enorm tegenop kan zien.

Ben jij iemand dit taken voor jezelf uitschuift of ze enorm uitstelt? Wil je dit niet meer doen? Dan heb je op dit moment twee opties. Kies één van deze opties binnen 30 minuten (dus zonder uit te stellen).

 

Taken vooruit schuiven

Maak vandaag een keuze

Heb je last van uitstelgedrag, maak dan direct een keuze uit één van onderstaande twee opties.

De eerste optie is jezelf af te vragen of je deze taak ooit nog gaat doen. Misschien is de taak namelijk helemaal niet zo belangrijk als jezelf denkt. Je kunt dan simpelweg de keuze maken om deze taak niet uit te voeren en hem van je lijstjes af te halen. Hierdoor spookt het niet meer continu in je hoofd en dit zal je extra energie opleveren.

De tweede optie die je hebt is om de taak NU direct uit te voeren. Soms stellen we namelijk een doel voor onszelf en dit doel ligt buien onze comfort zone. We vinden dit doel misschien spannend en de taken die erbij horen heb je misschien nog nooit gedaan of je weet niet precies hoe je dingen moet aanpakken.

Het is daarentegen belangrijk dat je deze taak zo snel mogelijk uitvoert. Heb je het namelijk gedaan, dan valt er vaak een last van je schouders en geeft het je extra energie.

Plaats een reactie