Super Productief

Hoe kom je uit je comfort zone?

Uit je comfort zone
Geschreven door Jelle Mostert

Je comfort zone is die veilige en vertrouwde plek waar je misschien het liefste de hele dag in blijft zitten. Het zijn bijvoorbeeld die dagelijkse taken waarvan je weet dat je ze goed kunt en er geen fouten mee maakt. 

Je zit lekker in je comfort zone totdat je opeens iets moet doen dat je nog nooit hebt gedaan. Een presentatie geven voor 200 man, een potentiële klant opbellen voor een sales gesprek of misschien op kantoor langs komen bij een nieuwe grote klant.

Veel dingen die je nog nooit hebt gedaan kunnen spannend zijn, maar dat wil niet zeggen dat je ze niet moet doen. Sterker nog, succesvol ondernemen begint pas aan het einde van je comfort zone.

Als je succesvol wilt zijn dan moet je dingen doen die je nog nooit hebt gedaan. Deze dingen kunnen spannend zijn en eng. Maar deze dingen gaan er wel voor zorgen dat jij als mens sneller groeit, dat je meer leert en dat je gelukkiger bent.

Lees hieronder maar eens het verhaal van een man die NOOIT uit zijn comfort zone kwam. Toen hij dat wel deed veranderde zijn hele leven.

 

Comfort Zone

 

De jongen die nooit uit zijn comfort zone kwam

Ooit zag ik een aflevering van Derren Brown. Misschien ken je hem wel, de populaire Engelse mentalist/illusionist. In zijn programma zat een “gewone” Engelse jongen. Deze jongen had geen werk, eigenlijk geen hobbies, woonde nog bij zijn moeder en had geen vriendin.

Het leven van deze jongen was compleet SAAI! Hij kwam nooit uit zijn comfort zone en hij liep letterlijk dagelijks in een jogging broek.

In het programma van Derren nam hij deze jongen mee om verschillende opdrachten uit te voeren. Zo werd hij bijvoorbeeld in een dwangbuis gehesen en op een treinrails gelegd. Uiteraard zag je in de verte een trein aankomen rijden en de jongen moest zich van de kettingen en dwangbuis weten vrij te maken voordat de trein hem overreed. Super spannend, alleen al om naar te kijken! Laat staan om op die rails te liggen.

Uiteraard had Derren de jongen geleerd hoe hij zich moest vrijmaken en meters voordat de trein hem door de midden zou splijten wist de jongen te ontsnappen uit zijn dwangbuis.

Zo waren er meerdere opdrachten die de jongen moest uitvoeren. Continu werd hij uit zijn comfort zone gehaald en soms moest hij vrezen voor zijn leven.

Nu komt het interessante aan deze aflevering. Omdat de jongen steeds uit zijn comfort zone werd gehaald ging hij zijn complete leven opeens veel meer waarderen.

Binnen enkele weken had hij een baan, een vriendin, de relatie met zijn moeder werd veel beter en hij was druk op zoek naar een huis.

Kom dus net als deze jongen uit je comfort zone en ga het echte leven ervaren met alle mooie dingen erin!

 

Plaats een reactie

1 reactie