Super Productief

Urgente taken maken je leven kapot!

Urgente zaken
Geschreven door Jelle Mostert

Wanneer je dagelijks veel tijd spendeert aan urgente taken is de kans groot dat deze je leven kapot maken. Dat klinkt misschien een beetje heftig, maar het is waar.

Als je veel tijd kwijt bent aan de urgente taken in je leven dan heeft dit niet alleen een grote impact op je onderneming, maar ook op je gezinsleven, je vrijheid en je vrije tijd.

Wanneer je continu reageert op urgente taken en reageert op de wereld om je heen neem je niet zelf het heft in handen om belangrijke taken af te ronden.

In plaats daarvan is het essentieel om jezelf af te vragen wat de taken zijn die belangrijk voor jou zijn. Het is zo gemakkelijk om te reageren op de wereld om je heen en ’s avonds met een onvoldaan gevoel in bed te liggen doordat jij je hebt laten afleiden.

Pak daarom zelf de controle terug en minimaliseer urgente taken zo veel mogelijk als je kan.

 

Urgente taken

Meer belangrijke taken

Op het moment dat je urgente taken tot in den bizarre probeert te voorkomen geloof ik er heilig in dat je een gelukkiger leven hebt. Je hebt meer tijd en aandacht voor de dingen die voor jou belangrijk zijn en daardoor kun je meer genieten van het leven en geluk ervaren.

Maar hoe minimaliseer je nu het aantal urgente taken, zodat je kunt werken aan taken die echt belangrijk zijn?

Komt er binnenkort een urgente taak langs, stel jezelf dan deze vraag: “wat kan ik doen zodat dit (bijna) nooit meer gaat voorkomen?”

Wanneer je deze vraag stel ben je namelijk continu aan je onderneming aan het bouwen.

Hierdoor spring je niet meer continu van hot naar her. Je ervaart hierdoor minder stress en trap je (als het ware) niet veel te lang het gaspedaal van je auto te ver in waardoor je tank te snel leeg is.

Denk dus eens na hoe de balans in jouw leven is tussen urgente taken en belangrijke taken. Bedenk vervolgens hoe je urgente taken zo veel mogelijk kunt minimaliseren. Het zou super zijn om een systeem voor jezelf te maken om deze urgente taken te voorkomen, waardoor je een gelukkiger en succesvoller leven kunt leiden.

Plaats een reactie