Super Productief

Weekplanner: hoe maak je een goede weekplanning?

Een weekplanner kan erg handig zijn om jezelf een duidelijk overzicht te geven voor de aankomende week. Maar is het nu wel zo handig om een weekplanning te maken?

Als je naar de structuur van je hersenen kijkt kan een weekplanning goed werken, maar de meeste mensen vergeten één belangrijk ding. Als je dit vergeet is het maken van een weekplanning totale onzin.

In onderstaande video leg ik je hier meer over uit. Daarnaast leg ik je 4 verschillende principes uit waardoor je een perfecte weekplanning kunt maken. Niet zomaar een planning, maar een die gebaseerd is op de werking van je hersenen. Zo weet je zeker dat je een goede weekplanning maakt.

 

Hoe maak je een goede weekplanning?

Een weekplanning is net als een puzzel. Je moet eerst de grotere context duidelijk hebben voordat je een weekplanning kunt maken.

Wanneer je een weekplanning maakt zonder context is het net als het maken van een puzzel zonder de doos te bekijken. Totale onzin en totaal niet productief.

Het is dus essentieel om eerst een groter doel te hebben. Pas daarna kun je een weekplanning maken. Wanneer je jouw grote doel duidelijk hebt, kun je jouw weekplanning gebruiken om naar dat doel toe te werken. Als je een puzzelstukje oppakt kijk je ook naar de doos en bekijk je waar je hem het beste kunt plaatsen, toch?

Heb je nog geen groter doel? Maak deze dan eerste voordat je een weekplanning maakt.

Veel succes!

Plaats een reactie