Super Slim

Geheugentraining Tip #1 – Aandacht

Aandacht ruiken
Geschreven door Jelle Mostert

Dit is de eerste tip over geheugentraining in een reeks van 11 nieuwe video’s. Tijdens deze videoreeks geef ik je nieuwe tips en inzichten hoe je jou geheugen kunt verbeteren.

Misschien wil je gemakkelijker rijtjes onthouden, wil je namen uit je hoofd leren, of wil je dat jou partner eens onthoud wat jij tegen hem/haar zegt.

Halverwege 2012 (niet 2010 of 2011 zoals ik in de video zeg) gaf ik me op voor de Wereldkampioenschappen Geheugentraining in Londen waar de grootste geheugenkampioenen verzamelen om hun kunsten te vertonen.

Tijdens mijn trainingsperiode heb ik allerlei nieuwe informatie ontdekt om informatie supersnel en gemakkelijk te onthouden en deze ga ik met je delen in de aankomende videoreeks.

Laten we starten met het aller belangrijkste, namelijk … het hebben van aandacht

 

Geheugentraining Tip #1 – Aandacht

 

Aandacht

Ken je van die mensen waar je iets tegen zegt en vervolgens onthouden ze dit nooit? Of je geeft iemand een hand en terwijl je deze loslaat ben je de naam van deze persoon alweer vergeten.

Dit kan vervelend zijn, maar ik hoor veel mensen hierdoor onterecht zeggen (tegen zichzelf) dat ze een slecht geheugen hebben.

Niet luisteren, of geen aandacht hebben, heeft echter niets te maken met een slecht geheugen. Wanneer je de binnenkomende informatie namelijk niet opslaat in je hersenen (lees: aandacht hebt) dan kun je deze ook nooit terughalen (lees: onthouden).

Zeg je de volgende keer dat je een slecht geheugen hebt dus niet dat je dom bent, maar wees eens iets aandachtiger.

EN… ben je een man die nooit eens iets onthoud van wat je vrouw zegt? Zet die tv dan eens uit en heb aandacht voor haar! Alles start met aandacht…

Plaats een reactie