Super Snellezen

Snellezen Tip #9 – De Kracht Van Herhaling

Geschreven door Jelle Mostert

Als jij een boek leest, doe je dit dan eenmalig om er vervolgens nooit meer naar te kijken? Of maak je een samenvatting of een mindmap om deze later nog een aantal keren door te lezen?

Wist je dat we 80% van de gelezen tekst binnen één uur alweer is vergeten als je de tekst niet herhaalt? Binnen een aantal dagen zal zelfs 95% van de informatie totaal “vergeten” zijn. Als je op die manier boeken blijft lezen heeft het dus totaal geen zin! Dan kun je beter stoppen.

Daarom is het belangrijk te weten hoe en wanneer je jouw studiemateriaal het beste kunt herhalen.

In de onderstaande video gaat het over de kracht van herhaling en geef ik je speciale ratio de je helpt informatie op te slaan in je lange termijn geheugen.

 

Snellezen tip #9

 

De kracht van herhaling

Er is ontzettend veel onderzoek gedaan naar verschillende manieren om informatie gemakkelijk te onthouden en op te slaan in ons lange termijn geheugen. Er zijn vele varianten bekend, maar onderstaande is een van de makkelijkste en meest effectieve.

Wanneer je informatie wilt opslaan in je lange termijn geheugen kun je het beste de informatie herhalen na:

  • 5 minuten
  • 1 uur
  • 1 dag
  • 1 week
  • 1 maand
  • (6 maanden)

Wanneer je uitgebreide samenvattingen maakt kan dit veel tijd kosten. Daarom raad ik je aan om te gaan mindmappen. Mindmappen is namelijk een hele leuke en simpele manier om informatie op te slaan. Bovendien kun je er informatie supersnel mee herhalen en bespaar je dus veel tijd.

Ga dus een mindmap maken en herhaal deze dmv de bovenstaande ratio. Dat is de ideale manier om informatie met gemak te onthouden. Veel succes!

 

Plaats een reactie