Super Snellezen

Snellezen Tip #10 – Lezen Zonder Actie Is Een Misdaad

Dief cartoon
Geschreven door Jelle Mostert

Heb je weleens een boek uitgelezen dat vervolgens in de kast beland? Het boek bevatte super veel nuttige informatie, maar je bent geen van de tips, ideeën of technieken gaan uitwerken. Je hebt er geen verschil gemaakt in jouw leven of in dat van een ander.

Dit zou strafbaar zou moeten zijn!

Je spendeert dagen of uren aan het lezen van een super goed boek. Maar vervolgens doe je helemaal niets met de geïnvesteerde tijd.

Dat is hetzelfde als een nieuwe auto kopen, maar er nooit in rijden. Of een duur hotel boeken, maar liever thuis blijven. Dat doe je toch ook niet?

 

Snellezen tip #10

 

Lezen zonder actie is als een misdaad

Tijd investeren in het lezen van een boek en geen actie ondernemen, ik zie het als een misdaad. Het is natuurlijk erg makkelijk om het boek weg te leggen met een opgelucht gevoel. “Yes, hij is uit! Nu kan ik gaan ontspannen.”

Vervolgens staat je boek stof te happen en jij gaat verder waar je gebleven was. Dat is toch zonde?

Daar heb ik iets op gevonden. Sinds enkele jaren schrijf ik voorin het boek alle actiepunten die ik ga toepassen in mijn leven.

Er is altijd wel ergens ruimte om deze actiepunten op te schrijven. Als je een boek wegzet kun je deze actiepunten dus altijd makkelijk en snel terug lezen. Bovendien kun je ze gemakkelijk inplannen in je agenda, zodat je daadwerkelijk iets met de informatie gaat doen.

Schrijf dus vanaf nu minimaal 3 actiepunten op voorin je boek. Wat zijn nieuwe dingen die je hebt geleerd die je direct kunt toepassen om jouw leven, of dat van mensen om je heen, te verbeteren?

 

Plaats een reactie