Super Snellezen

Snellezen Tip #5 – Ontspannen Alfastaat

Alfastaat ontspannen
Geschreven door Jelle Mostert

Lees je wel eens een boek terwijl je met je gedachte met 101 andere dingen bezig bent?

Misschien maak je jezelf zorgen over je grote to-do lijst, heb je spijt, voel je je schuldig of ben je gestrest door verschillende zaken.

Als je dit wel eens hebt ervaren, dan weet je waarschijnlijk dat je het boek dan beter kunt wegleggen. Je kunt wel starten met lezen, maar zodra je onderaan de pagina moet je weer opnieuw beginnen omdat je bent vergeten wat er stond. Je hoofd is namelijk bezig met allerlei andere dingen.

Mocht je veel informatieve teksten lezen en dit regelmatig ervaren dan zul je onderstaande video zeker waarderen!

In de video vertel ik je namelijk hoe je jouw hoofd rustig kunt maken, zodat je met volledige focus en aandacht jouw boek kunt lezen.

 

Snellezen tip #5

 

Ontspannen alfastaat

De term alfastaat komt uit de wetenschap. Er zijn namelijk veel onderzoeken gedaan die de frequentie van jouw hersenen kunnen meten.

Terwijl je dit leest hebben je hersenen een bepaalde frequentie aan hersengolven en deze wordt een beta frequentie genoemd. Dit is een relatief snelle frequentie die we hebben als we actief zijn.

Dit is echter niet de ideale staat van je hersenen om informatie in te verwerken. Daarvoor kun je het beste in een ontspannen alfastaat zijn. Dit is een lagere frequentie waardoor je minder afleidende gedachtes hebt en met meer focus en concentratie kunt lezen.

Om in alfastaat te komen kun je verschillende dingen doen. Als eerste kun je een korte meditatie doen of je aandacht richten op je ademhaling. Hierdoor worden je hersengolven vaak wat rustiger.

Daarnaast kun je ook luisteren naar speciale muziek die je in de flow kan brengen. Persoonlijk helpt deze muziek me super goed. Ik luister het zelfs tijdens het schrijven van dit artikel. Daardoor zijn mijn hersenen “rustiger”, heb ik meer creativiteit en schrijf ik veel sneller.

Zorg er dus voor dat je hersenen in alfastaat zijn wanneer je gaat lezen. Schud die 101 gedachtes even van je af en kom helemaal in “the zone” terecht.

Plaats een reactie