Super Snellezen

Snellezen Tip #1 – Weet Wat Je Wilt Leren!

Weet wat je wil
Geschreven door Jelle Mostert

Wanneer je begint met snellezen zijn er een aantal dingen die je moet doen. Dit artikel + video is de eerste in een reeks van 10 die je alle ins en outs leert om sneller te gaan lezen.

Het allereerste dat je moet doen is het activeren van je hersenen. Je hersenen bevatten namelijk een speciaal gebied, een soort filter, die eerst geactiveerd moet worden. Wanneer dit speciale gebied geactiveerd is kun je informatie veel makkelijker onthouden, omdat je hersenen er naar op zoek zijn.

 

Snellezen Tip #1

 

Weet wat je wilt leren

Voordat je begint met lezen is het essentieel om je Reticulair Activatie Systeem te activeren. Dit systeem is als een soort filter voor je hersenen.

Heb je weleens meegemaakt dat je een nieuw product (bijvoorbeeld een gadget, auto, tas of jas) hebt gekocht en plotseling zag je het overal?

Heeft plotseling iedereen dit zelfde product gekocht of was het er al veel langer?

Het product was er natuurlijk al veel langer, maar het trok niet de aandacht van jouw hersenen omdat het niet belangrijk was. Nu je zelf het product hebt gekocht is het plotseling belangrijker en zie je het overal om je heen.

Het activeren van je Reticulair Activatie Systeem (R.A.S.) is werkt dus de hele dag door. Daarom kun je het in je voordeel gebruiken tijdens het lezen.

Zorg ervoor dat je exact weet wat je wilt leren uit een specifiek boek. Schrijf dit bijvoorbeeld op een post-it en plak deze voorin je boek.

Op die manier gaan je hersenen actief op zoek naar antwoorden op je vragen, omdat je R.A.S. is geactiveerd.

Schrijf dus vandaag minstens 3 vragen op die jij beantwoord wilt hebben door het boek.

Veel succes!

Plaats een reactie