Super Snellezen

Snellezen Tip #2 – Wat Weet Je Al?

Persoon tekent
Geschreven door Jelle Mostert

Herken je het volgende? Stel, je bent een informatief boek aan het lezen (of snellezen) en na een aantal uren of dagen kom je erachter dat je totaal niets meer weet van datgene wat je hebt gelezen?

Overkomt dat je soms of gebeurt dit regelmatig?

Informatie vergeten is een van de meest voorkomende leesproblemen en dit is ook niet zo gek.

Stel, je gaat iets leren over een nieuw onderwerp. Dan is dat vaak veel moeilijker dan wanneer je nieuwe informatie leert over een onderwerp dat je al goed kent.

Je kent de context dan vaak al waar je nieuwe informatie aan kunt koppelen. Daardoor kun je het gemakkelijker onthouden. Slim toch?

 

Snellezen tip #2

 

Wat weet je al?

Wanneer je start met snellezen en je weet exact wat je wilt leren, dan is het vervolgens belangrijk om op te schrijven wat je al weet van dat specifieke onderwerp.

Stel, je boek gaat over nieuwe SEO technieken voor je website. Maak dan eerst eens een korte samenvatting of ga een mindmap maken over datgene wat je al weet.

Je hersenen kunnen nieuwe informatie namelijk veel gemakkelijker onthouden als je het koppelt aan iets wat je al weet.

Start dus niet direct met lezen, om de informatie vervolgens snel te vergeten. Als je de inhoud van je boek echt wilt onthouden, maar dan eerst een mindmap. Op die manier kan je de informatie uit je boek gemakkelijker onthouden.

Veel succes!

 

Plaats een reactie