Superhelden

Kies jij nieuwe mogelijkheden of nieuwe moeilijkheden?

Nieuwe mogelijkheden Jelle
Geschreven door Jelle Mostert

Je kent ze waarschijnlijk wel: uitdagingen, moeilijkheden, beren, problemen of hoe je ze ook wilt noemen. We hebben ze allemaal, in ons leven en zeker in onze ondernemingen. We zien nieuwe mogelijkheden, maar vaak staat er binnen een aantal dagen een beer op de weg. “Hoi Beer, hoe gaat ie?” En weg ben je, op zoek naar een nieuwe mogelijkheid. Zonder beren!

De afgelopen week kwam ik ook een beer tegen en ik hoop dat dit korte verhaal je kan inspireren. Te inspireren om open te blijven staan voor nieuwe mogelijkheden om te groeien.

 

Laten we kiezen voor nieuwe mogelijkheden

Afgelopen week was ik druk bezig mijn nieuwe studio in te richten. Enkele maanden geleden had ik een video gezien van Izzy. Hij is een professionele videomaker en gebruikte een zwarte achtergrond om zijn video’s op te nemen.

Dat wilde ik ook, dus kocht ik een zwart doek op amazon, hing deze op in mijn kantoor en zette de lampen neer. Ik was klaar om te gaan filmen en de kwaliteit te testen, maar het leek nergens op.

Soms hebben we als ondernemers een bepaald idee. We denken hier al enige tijd over na en vinden dat het op onze manier moet. Alleen soms lukt het niet in de omstandigheden waarin we ons op dat moment bevinden.

Ik moest dus op zoek naar een andere manier om mijn video’s te schieten. Ik kwam op het idee om mijn camera en lampen een kwartslag te draaien en niet het zwarte doek te gebruiken, maar de muur.

Eerst dacht ik dat het niets zou worden, maar opeens zag ik dat het toch best mooi was geworden…

Het leven is toch veel leuker én gemakkelijker wanneer we open staan voor nieuwe mogelijkheden.

Dus voor welke mogelijkheden sta jij vandaag open?

Plaats een reactie