Superhelden

Op welk gebied wil jij productiever worden?

Aap achter computer
Geschreven door Jelle Mostert

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest een (gratis) cursus te maken waarin alles voorbij komt omtrent productiever werken. Nu ik de cursus aan het maken ben wil ik graag van jou weten hoe jij productiever wilt werken. Waar loop jij tegenaan, wat zijn je valkuilen of waar denk je meer te kunnen halen? Ik kan deze namelijk voor mezelf wel bedenken, maar voor jou zijn ze vast en zeker heel anders.

Ik zou het tof vinden om oplossingen voor jouw uitdagingen te verwerken in de cursus, dus zou je me willen opsturen wat jouw uitdagingen zijn? Je kunt het me laten weten via het reactieveld hieronder, maar het kan ook via het contactformulier.

 

Onderdelen van productiviteit?

Persoonlijk vind ik dat de informatie omtrent productief werken nogal matig is. Er zijn veel boeken geschreven over time-management en productief werken zoals “Getting Things Done” en “The Four Hour Work Week“, maar ik vind dat er een aantal essentiële onderdelen missen.

Deze boeken focussen zich vooral op de structuur van je werkdag en de structuur van specifieke werkprocessen. Allereerst heb ik gemerkt dat dit voor elke persoon anders is. Sommige mensen vinden de GTD methode geweldig, voor anderen is het veel te stijf en gestructureerd.

Hoewel structuur in je werkdag belangrijk is ben ik van mening dat er nog enkele andere onderdelen essentieel zijn.

 

Belangrijke onderdelen om productief te werken:

  • Jouw favoriete style van werken en style om productief te zijn. Ieder mens is anders. De ene persoon houdt bijvoorbeeld van to-do lijstjes en de andere heeft er een hekel aan. Het is dus belangrijk dat je weet wat jouw voorkeur heeft en hoe jij op jouw manier productief kunt zijn.
  • Structuur (zoals ik al aangaf). Denk hierbij aan het maken van een planning, het creëren van een dagelijkse actielijst, etc.
  • Rituelen. Wist je dat 95% van ons gedrag onbewust is. Misschien snooze je elke ochtend en blijf je veel te lang in bed liggen of heb je de gewoonte om te lang op internet / social media te zitten. Dit zijn allemaal gewoontes die niet bijdragen aan onze productiviteit. Ik geloof dat je productieve gewoontes of rituele nodig hebt zodat je dagelijks meer resultaten kunt boeken. Gelukkig zijn deze erg makkelijk te maken en integreren in je leven.
  • Energie. Zonder veel energie kun je nooit productief zijn, maar ik ken geen boeken of methodes die deze onderwerpen direct aan elkaar linken. Ik bedenk me opeens dat ik mijn vitamines nog niet heb ingenomen, meteen maar even doen :).

 

In de cursus die ik aan het maken ben focus ik me op deze 4 onderdelen, maar ik wil graag van jou weten wat je specifieke uitdagingen zijn. Deze kan ik dan verwerken in de cursus. Stuur me dus even een berichtje, dan ga ik ermee aan de slag of kan ik je persoonlijk verder helpen.

Plaats een reactie